Hva kan forskningen bidra med for å utvikle reiselivsbedrifter i Hedmark og Oppland? Hvordan kan virkemidlene innen forskning og utvikling (FoU) brukes?

Disse spørsmål står sentrale på Reiselivskonferanse ‘Enda bedre opplevelser’ som arrangeres i Ringsaker den 22.oktober. Arrangøren er VRI Innlandet Reiseliv, Forskningsrådets satsing på Virkemiddel for regional FoU og innovasjon. Østlandsforskning er partner i VRI og mange av våre forskere kommer til å være til stedet og er tilgjengelige for å drøfte ideer med.

-Konferansen er en unik mulighet for reiselivsbedrifter for å møte virkemiddelapparatet som kan hjelpe med å utvikle produkter eller destinasjoner, sier VRI Reiseliv koordinator for Innlandet, Elisabeth Winther.

Foto: VRI Østfold

Foto: VRI Østfold

Deltakerne får høre om trendene i reiselivet og blir presentert muligheter til finansiering av gode ideer. De vil også få servert noen vellykkede eksempler om samarbeid mellom forskning og opplevelsesbedrifter i praksis. Her presenteres for eksempel et prosjekt for Sognefjellsvegen, der bedrifter sammen med Høgskolen i Lillehammer utvikler en felles reiselivsstrategi. Else Braseth fra Atlungstad Brenneri på Stange forteller om sine erfaringer med historieforskning til utvikling av stedets opplevelsessenter.

Programmet starter i Prøysenhuset, som er en viktig aktør innen opplevelsesnæringa i Ringsaker. Midt på dagen flytter konferansen seg til Simenstad Gard på Rudshøgda, som er deltaker i et kundeutviklingsprogram med finansiering av VRI midler.

Presentasjonene som ble holdt den dagen kan leses her.

Se også presentasjonene i forbindelse med prosjektet Trender i Reiselivet.