Tor Arnesen og Birgitta Ericsson har skrevet kapitlet Policy Responses to the Evolution in Leisure Housing: From the Plain Cabin to the High Standard Second Home (The Norwegian Case) i boken Second Home Tourism in EuropeLifestyle – Issues and Policy Responses.

Ved å bringe sammen et bredt spekter av studier fra tolv europeiske land, gir denne boken en state-of-the-art oversikt over drivkreftene bak romlig mangfold og sosial kompleksitet. Ekspansjonen i befolkningens behov for «et andre hjem» på alle deler av kontinentet – fra Skandinavia til Middelhavet og fra de Britiske øyer til Russland – ses i sammenheng med mønstre for moderne mobilitet som i stor grad er forårsaket av turisme.

Paul Claval, ved Sorbonne Universitet i Paris, sier om boken: «Denne boken viser at andre hjem turisme har blitt en så viktig sektor av økonomien at det ikke lenger er mulig å la den utvikle seg fritt: denne formen for turisme er kilden til nye former for sosial nød, den genererer boligøkonomier som er spesielt følsomme for økonomiske sykluser og den svekker ofte vakre landskap og øker menneskelig press på naturlige miljøer. Som et resultat av dette er utfordringene som reises her i denne boken noen av de viktigste utfordringene som planleggere og beslutningstakere må ta fatt i.» Boken kan bestilles via Ashgate sine nettsider.