«Du må faktisk jobbe på NAV, for å skjønne hvordan du skal gå på NAV» – En følgeforskning av prosjektet Best på aktivitetsplikt i Gjøvikregionen

Denne rapporten bringer resultatene fra følgeforskningen av prosjektet «Best på aktivitets-plikt i Gjøvikregionen». Prosjektet handler om utprøving av en modell for brukermedvirkning, hvor formålet er å utvikle et godt tilbud til unge sosialhjelpsmottakere som er omfattet av aktivitetsplikten i Gjøvikregionen. Det er funnet tre hovedtyper av effekter som er oppnådd med brukermedvirkning og samskaping i… Les mer »

Evaluering av kompetanseaktiviteter i NAV Innlandets prosjekt «Arbeid først – understøttet av pålitelig forvaltning»

Prosjektet «Arbeid først – understøttet av pålitelig forvaltning» hadde til hensikt å styrke NAV – veilederes kompetanse i pålitelig forvaltning i oppfølging og veiledning av søkere og mottakere av arbeidsavklaringspenger (AAP) ved å gjennomføre kompetanseaktiviteter. Hensikten med evalueringen var å redegjøre for effekten av kompetanseaktiviteter på NAV-veiledernes opplevelse av sin kompetanse og myndighet i forvaltning… Les mer »

Menn i helse-en statusoppdatering

Rapporten omhandler statusen på det nasjonale prosjektet «Menn i helse». Menn i helse er et komprimert utdanningsløp for menn mellom 25-55 år på egnet NAV-ytelse, med mål om å få fagbrev som helsefagarbeider. Statusrapporten bygger videre på anbefalingene fra følgeevalueringen Østlandsforskning gjennomførte i perioden 2016-2018 på oppdrag fra KS. Hensikten med denne rapporten er å… Les mer »

Økonomisk sosialhjelp er mer enn stønadsutbetaling- Følgeevaluering av Prosjekt forsvarlige tjenester Hedmarken (PROFH)

Høgskolen i Innlandet har gjennomført en følgeevaluering av «Prosjekt forsvarlige tjenester Hedmarken» (PROFH) gjennom hele 2019. I denne rapporten dokumenterer vi prosessen og erfaringer i prosjektet. PROFH er fase tre av samarbeidsprosjektet «Økte sosialhjelpsutgifter» som Nav Ringsaker, Nav Hamar, Nav Stange og Nav Løten har hatt siden 2014. Prosjektet er initiert av Ringsaker kommune og… Les mer »

MIMRES – Integrering som samskaping i distriktskommuner. Hovedrapport

Forskningsrapport fra et utviklings- og innovasjonsprosjekt i kommunene Vågå, Sel og Nordre Land. I denne rapporten presenteres det forskningsarbeidet som er gjort i prosjektet «Flyktninger som ressurser» som har pågått i tre distriktskommuner i perioden 2016-2019. Målet med prosjektet var å se på muligheter for bedre samarbeid og samordning mel- lom ulike aktører som er… Les mer »

Flyktningers møte med distriktskommuner

Dette notatet presenterer en studie av hvordan et utvalg flyktninger har opplevd sitt møte med distriktskommunene Vågå, Sel og Nordre Land. Studien er basert på intervju med flyktninger som er helt i slutten av introduksjonsprogrammet eller har nylig avsluttet dette. Det betyr at de har vært i kommunen i 3-4 år, og er på spranget… Les mer »