Kommunedelplan for Tynset tettsted Delutredning 2: Samferdsel og transportanalyse

Denne rapporten inngår som et av flere kunnskapsunderlag i Tynset kommune sitt arbeid med kommunedelplanen. I rapporten ser vi nærmere på temaer som pendling, kollektivtilbud og trafikkvolum Nevnte temaer sees i et oppsummeringskapittel i forhold til det pågående planarbeidet i kommunen.

Kommunedelplan for Tynset tettsted Delutredning 1: Vekst og utvikling av regionsenteret

Denne rapporten inngår som et av flere kunnskapsunderlag i Tynset kommune sitt arbeid med kommunedelplanen. I rapporten ser vi nærmere på temaer som befolkning, sysselsetting, pendling, næringsstruktur og stedskvaliteter relatert til ulike kultur-, opplevelses- og tjenestetilbud. Nevnte temaer sees i et oppsummeringskapittel i forhold til det pågående planarbeidet i kommunen.

Sammen blir vi større. En samfunnsanalyse av Hamarregionen i ByRegionprogrammet

Denne rapporten inngår som et kunnskapsunderlag for Hamarregionen Utviklings sitt arbeid med Utviklingsprogram for byregioner – Byregionprogrammet (ByR). I rapporten ser vi blant annet nærmere på temaer som befolkning, sysselsetting, pendling og Hamars rolle som regionsenter, før vi avslutter med en analyse av næringslivets konkurransekraft. Hamarregionen har hatt den raskeste befolknings- og sysselsettingsvekst i Hedmark… Les mer »

Funksjonelle samfunnsområder. Innspill til kommunereformarbeidet i Oppland.

Rapporten går igjennom tilgjengelig statistikk for å belyse en del av de relevante konsekvensområdene i forbindelse med kommunereformen. Resultatene tar sikte på å ta fram et beslutningsgrunnlag for aktuelle nye kommunealternativer.Rapporten belyser befolkningsstruktur og –utvikling, pendling og flytting, interkommunalt samarbeid, mm.. Næringsstruktur og næringsutvikling utgjør viktige forutsetninger for vekst, og analyseres særlig grundig.Fritidsboliger omhandles særskilt…. Les mer »

Mjøsbyperspektivet. Potensialet for utvikling og behovet for økt kunnskap om drivkrefter

Notatet rapporterer fra et skisseprosjekt der hovedvekt er lagt på Mjøsbyregionens evne til å utvikle egen vekstkraft. Notatet ser på pendling og annen interaksjon mellom Mjøsbyregionen og hovedstadsområdet og internt innen regione og drøfter spørsmål som: Hvordan har pendlingen utviklet seg? Hva har infrastrukturen betydd for dette? Hva vil den kunne bety for fremtidig utvikling?… Les mer »

Pendling, flytting og bolyst i Hedmark

Prosjektet har kartlagt og analysert pendlings- og flyttestrømmene mellom definerte geografiske områder samt den historiske utviklingen. Prosjektet har også kartlagt hedmarkingers bolyst. I tillegg presenterer rapporten også funn mht. flytting og pendling basert på til livsløpsdata. Pendlingsstrømmene for arbeidstakere i Hedmark viser at det er to områder som skiller seg ut; Oslo og Akershus og… Les mer »