Natt til onsdag 19. mai 1841 brenner det på Madsbakken i Gausdal. Morgen etter blir to barn funnet drept i elva. Hvor er moren? Hvem har utført forbrytelsen og hvorfor? Har du vært på Maihaugen museum i sommer, har du kanskje hørt historien ‘Mordgåten i Gausdal’ og deltatt på en omvisning. Har du også svart… Les mer »
Kategoriserte innlegg: Reiseliv
Temahefte om delingsøkonomi i Innlandet
Delingsøkonomien, den har vel ikke kommet til Gudbrandsdalen? Jo da! Det viser funn fra forskningsprosjektet CreaTur, som de siste tre årene har sett på delingsøkonomi i Innlandet. Mange privatpersoner tilbyr overnatting via Airbnb, men ikke alle reiselivsaktører er glade for det. Andre ser likevel trender og muligheter i bruk av digitale plattformer. Kvinner deler mer… Les mer »
Slik kan reiselivet lage opplevelser de besøkende sent vil glemme
Noen opplevelser er så altoppslukende at du glemmer alt som foregår rundt deg. I sin doktorgradsavhandling beskriver Veronica Blumenthal hva reiselivsbedrifter kan gjøre for å skape slike opplevelser. Saltvann spruter i ansiktet, seilene blafrer i vinden og det lukter sterkt av tjære. Høvdingen foran i skipet brøler om rytmen i roingen. «Dette var alt jeg kunne… Les mer »
Pandemien kan være bra for delingsøkonomien
Mens pandemien nesten tar knekken på reiselivs- og opplevelsesbransjen, virker det som vår iver etter å dele blomstrer som aldri før. Det viser forskning gjort av Østlandsforskning i prosjektet CreaTur i regi av Senter for Reiselivsforskning på Lillehammer. En gruppe ungdommer med hockeykøller venter i kø foran disken i BUA Øyer i Gudbrandsdalen. Den lokale… Les mer »
Prosjektet Bærekraftige Opplevelser i Reiselivet avsluttet
Det næringsrettete forskningsprosjektet Bærekraftige Opplevelser i Reiselivet (BOR) ble nylig avsluttet. BOR har vært et samarbeid mellom Høgskolen i Innlandet, NINA og Østlandsforsking, samlet i Senter for Reiselivsforskning. Prosjektet har gått i nesten tre år og ble oppsummert i et avslutningswebinar i ZOOM. Prosjektgruppen presenterte her funn, publikasjoner og aktiviteter fra perioden 2018-2020. Blant annet… Les mer »
Besseggen krever en aktiv forvaltning og mer ressurser
Hytteforbudet og påfølgende diskusjon viser hvor viktig fjellet er for nordmenn. Men vi trenger en aktiv forvaltning og mer ressurser for å sikre at totalopplevelsen forblir positiv, viser en fersk rapport om besøksforvaltning og ferdsel på Besseggen. Les hele rapporten Besseggen- «been there, seen that, done that?» her Rapporten oppsummerer funn fra en brukerundersøkelse gjennomført… Les mer »